Implant dentar

Implant dentar

Implantul dentar permite inlocuirea dintelui natural pentru reabilitarea functionala a pacientilor care sufera de edentatie (lipsa dintilor), fie partiala sau totala.
Un implant dentar este o radacina de titan care cu o interventie chirurgicala simpla este introdus la nivelul oaselor maxilare in loc de radacina naturala a dintelui lipsa. Dupa faza de vindecare, când in jurul implantului se formeaza os nou (osteointegrare), acestuia i se ataseaza o alta piesa numita bont protetic, piesa pe care medicul urmeaza sa fixeze coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii absenti. Varsta minima pentru implanturile dentare este de 18 ani. Exista solutii provizorii, pana cand pacientul ajunge la 18 ani. Nu exista limita superioara de varsta.

Succesul implantului dentar necesita igiena orala atenta ca si pentru dentitia naturala.
Implanturile dentare nu sunt afectate de procese carioase, insa tesuturile periimplantare sunt mai vulnerabile la invazia microbiana decat cele ale dintilor naturali. Practic, placa bacteriana se acumuleaza in jurul implantului dentar ca in jurul dintelui natural, cauzand inflamatii si infectii la nivelul gingiei si a osului.O data la 4 sau 6 luni este obligatorie o consultatie.